Paket

Samla flera upplevelser vid ett och samma tillfälle

En dalgång full av möjligheter. Välj och vraka bland utflyktsmål, mat- och fikaställen och god service. Sätt ihop ert egna dagsprogram eller botanisera bland paketerbjudanden som erbjuds av oss som bor och verkar här.

Konst & Kulturresa i Höga Kusten

Följ med på en konstrunda, en upptäcktsfärd i tid, rum och konstnärliga uttryck i Nätradalen. Tillsammans med en guide åker vi runt och beskådar konstverken i dalen och får ta del av dess historia.
kultur

Buschcraft med övernattning

Välkommen på ett fullspäckat 24 timmars äventyr i naturen. Förutom ett fantastiskt dygn ute i naturen tillsammans så kommer vi både teoretiskt och praktiskt gå igenom en hel del.
natur

Fotokurs i naturen Halvdag ca 4timmar

Kursen riktar sig till nybörjare - inga förkunskaper krävs! Vi varvar teoretiskt och praktiskt så att informationen verkligen kommer till nytta så att man kan fortsätta att utvecklas på egen hand. Grupperna hålls gärna mellan 4-6 deltagare för att det ska bli så personlig hjälp som möjligt. Men är ni ett större sällskap som vill gå denna kursen tillsammans så fixar vi självklart det! Målet med denna kursen är att du får en bredare kunskap om din kamera och hur du utnyttjar den på bästa möjliga sätt. Innehåll i kursen: Kamerainställningar så som slutartid, bländare och ISO Vitbalans Fotografering med lång slutartid Bildkomposition Tips och trix
natur

Prova på - Baka Tunnbröd

Vi tar emot grupper i vår bagarstuga på gården för att tillsammans prova på hantverket att baka tunnbröd som förr i tiden. Kavla, nagga och grädda ditt eget bröd. Vi pratar om traditionen och ekologiska kulturspannmål. Vi gör eld i vedspisen, kokar kaffe och te till fikat med gott pålägg. Du får ta del av våra erfarenheter och bli uppspelt när du gräddar ditt eget bröd. Upplev ljuden av kruskaveln och dofterna som sprider sig i rummet. Du får med dig en liten bit kultur och historia hem och ett gott minne för livet. I priset ingår bakning med instruktioner ca 3.5h. Fikapaus med kaffe, te och macka med gott pålägg från vår verksamhet. Brödet du bakar får du ta med dig hem. Tid: Klädsel: Oömma kläder, sköna skor och trevligt med hårsnodd, keps eller liknande för att hålla undan håret. Vi lånar ut förkläde. Bullarna är rullade och ugnen är redo att användas när ni kommer. Välkomna till Ekogården i Skrike!
hantverk

Natur och kultur i skogen - Ditt eget smultronställe

Vill du visa dina egna guldkorn i Höga Kusten? Du känner kanske till en fin gammal stig i skogen, en bergstopp med fin utsikt, en lugn skogstjärn eller ett gammalt fäbodställe, helt enkelt en fin plats som du vill dela med andra. Läs mer Ta då med dina vänner, grannar, besökare eller släktingar så går vi dit tillsammans, till ditt eget favoritställe. Jag berättar om forntiden och landhöjningen och tillsammans söker vi efter spåren från förr. Ge mig bara lite tid till förberedelser så kommer jag att överraska dig! Jag påstår att jag kan sätta in nästa vilken plats som helst inom Örnsköldsviks kommun i ett större förhistoriskt och historiskt sammanhang och tillsammans kan vi välja ut lämpliga platser för att studera landhöjningens förändring av landskapet. Blir du nyfiken!! Ta chansen och testa!! Jag kommer att anstränga mig för att du ska bli nöjd.
natur

Kultur tema resa

Resan går från Bjästa och Köpmanholmen mot Sidensjö. Vi får en guidad tur och får lära oss om de 30-tal konstverken High Coast Art Valley. Lunchen intar vi i Brynge kulturområde och en lokal guide visar och berättar om sågverket och industrihistorien. Lämplig dagsresa.
För mer information kontakta: info@visitnatradalen.se
Gruppresa

Eldkurs

Grundläggande kurs i eld och eld säkerhet i naturen. I kursen kommer du att få lära dig bl.a hur man bygger eldstad, allemansrätten gällande eld, olika typer av eldar, fördjupning i elddon, hur du på ett säker sätt gör upp eld med kniv och tändstål mm
Natur

Närvaro guidning i Nätra fjällskog

Naturnära skogsvandring med lugnande inslag för närvaro och medvetenhet.
Natur

Eld, kniv och yxkurs i Nätra fjällskog ca 6 timmar

Grundläggande kurs i eld, eldsäkerhet, kniv och yxsäkerhet i naturen. I kursen kommer du att få lära dig: Hur och var man på lämpligast sätt bygger en eldstad Allemansrätten gällande att göra upp eld i naturen Hur du på ett säkert sätt gör upp eld med kniv och tändstål Olika typer av eldar Elddon och flintasten, göra eget förkolnat tyg Hur man lämnar så liten påverkan som möjligt i naturen när man släckt elden på ett säkert sätt. Beroende på säsong bygga egen bowdrill och fläta rötter. Inga förkunskaper krävs! Välj oömma kläder, ta med arbetshandskar (helst i läder). Ta gärna med egen kniv och tändstål, har du inget så kan du alltid låna av oss. Glöm inte vattenflaska och snacks! Vi bjuder på mat och kaffe som tillagas över eldstaden som ni fått bygga.
Natur

Natur och kultur i skogen - Prästberget

Mina vandringar passar dig som älskar naturen men samtidigt också vill veta något nytt. Jag är arkeolog och kulturhistoriker och kan visa och berätta om människors olika spår i naturen. På Prästberget, strax norr om Köpmanholmen, jobbas det febrilt med att skapa nya vandringsleder. Området är spännande med djupa skrevor och raviner, klippväggar, grottor och en magnifik platå. Utsikten över skärgården, sjöarna och dalgången hittar vi på flera platser. Välkommen att boka en härlig dag tillsammans med Guide Höga Kusten!
Natur

Bruksmiljö och whiskeyprovning

Här har vi det perfekta heldags paketet för buss grupper. Passar bra vår och höst. Vi börjar dagen med en go fika på Ringarbönninga och får en guidad visning i Herrgårdsparkens historiska miljö ca 1,5 tim. Vi åker vidare till Kajkanten för en lunch och Whiskey provning med Forss destilleri. Efter lunchen beger vi oss till Forss destilleri för en guidad visning. Givetvis är det möjligt med ändringar i programet. För mer information kontakta: info@visitnatradalen.se
Gruppresa

Hållbar Grön Hälsa

Välkommen ut i naturen kring Ekogården i Skrike för att under några timmar fylla dig själv med härlig mat och bli guidad till återhämtning och livskraft. Du kommer få ta del av Skogsbad, en etablerad och forskningsbaserad naturvistelse. Kanske är det något helt annat än vad du först tänker. Visst låter det härligt! SÅ DU, häng med!
Natur

Whiskyprovning

En whiskyprovning är den perfekta aktiviteten, oavsett om du kommer med en kompis, i par, eller på kick-off med företaget. På en whiskeyprovning får du lära dig allt om denna underbara dryck och dess historia, produktionsmetoder och hur det påverkar utseende, smak och doft. Du kommer att få prova 2 cl av 5 olika drycker av FORSS. Här har du en unik möjlighet att få känna hur en FORSS doftar och smakar. Vid provningen ingår även en varmrätt och efterrätt med kaffe.
dryck

Ljusstöpning

Gör dina egna ljus för magisk ljusstämning hemma eller den mest uppskattade presenten till en kär vän. Kom till oss på Brynge Ljusstöperi i Sidensjö til