Tips till dig som besöker Nätradalen med barn

Ge er ut på en vandringstur. Upplev magisk natur och utforska äventyr för både stora och små.  Upptäck barnens värld i Herrgårdsparken, spana efter småfolk och troll eller gör ett besök i sagornas värld hos Källarbackens saga. En varm sommar går ingen förbi utan ett dopp i det blå. I Nätradalen finns många härliga badplatser, perfekt för lek och bus men också för avkoppling i solen. Lek och ha kul!

Lämpliga vandringar med barn från Entré Nord, Näske

I Höga Kusten finns många olika möjligheter till vandring i en magisk natur med bus och spännande naturupplevelser som skapar kreativitet och ger fina minnen. Våra unga upptäckare har mycket att se fram emot under ett äventyr till fots! Kom ihåg att inte ha för bråttom, låt vandringen ske på barnens villkor och upptäck och var nyfiken i barnens takt. Titta på grodan som hoppar, spindeln som kryper över stigen m.m.

Salsviken 0,9 km

Tärnättholmarna 3,5 km

Slåttdalsberget 4,1 km

Ha så kul på vandringen!

Karta över vadring skuleskogens nationalpark

Ska ni ge er ut på en vandring med barn? Kul vi lovar att det kommer bli magiskt. Här listar vi några bra saker att tänka på

  • Barnen kommer tycka att det är kul att vandra- men roligast blir det om alla känner att de orkar. Planera turen i ett lägre tempo och lägg gärna till tid för roliga stopp på vägen.
  • Mat, dryck och snacks! oavsett om ni ska gå en halv, två eller flera dagar, se till att planera provianten noga. Viktigt med mättande och bra snacks. Fyll på när ni blir hungriga, och glöm inte vattnet. Att dricka ur egen kåsa är kul!
  • Titta på naturen! Det är faktiskt lätt att glömma när man är fokuserad på att sätta en fot framför den andra. Men kom ihåg att stanna för att utforska naturen! Det kanske är den allra största charmen med att vandra: att faktiskt ta in hur bedårande vacker omgivningen är. Eller hur kul det kan vara att klättra över en stock i vattnet för den delen.
  • Enligt Svenska Turistföreningen (STF) kan man tänka att en frisk och pigg åttaåring orkar gå upp till 15 kilometer på en dag, beroende på hur landskapet ser ut.

Herrgårdsparken

Herrgårdsparken i Köpmanholmen är en natur- och konstpark mitt i navet av High coast art valley. Ett populärt besöksmål för alla åldrar. Här möter orörd natur den anlagda parkmiljön, i kombination med konst, djurliv och spår av industrihistoria. En del av parken kallas ”Barnens världs” där du kan göra många spännande upptäckter. Spana efter både småfolk och stora troll.

Källarbackens saga

I den norrländska skogen slingrar sig en stig där olika sagomiljöer är uppbyggda. Du finner bla Bockarna Bruse, Guldlock och De tre björnarna, Häxan i Hans och Greta med flera. I sagans värld kan allt hända. När stigen tar slut finns det mycket annat att titta på exempelvis sagolon där djuren bor på vintern. I cafét kan man både fika och äta lättare luncher och i den lilla, lilla lekparken kan man leka i lekstugan, hoppa på studsmattan och åka lite rutschkana. Vi vänder oss till alla åldrar så känn dig inte blyg – kom som du är!

Strutsfarmen

Välkommen hit och lär mer om dessa stolta, ståtliga fåglar med förhistoriskt ursprung.

På Strutsfarmen finns ett 50- tal strutsar i olika åldrar. De minsta ( kläckning från maj, juni till augusti) väger under 1 kg och de största ca 150 kg.
Strutsar är nyfikna och sällskapliga. Det är spännande (men ofarligt) att mata dem direkt ur handen.
Att mata fiskarna (regnbåge) i dammen är också en höjdare.