Ta dig till och runt Nätradalen

Olika alternativ för den utan bil

För att resa till och från samt inom Nätradalen så finns en del olika alternativ om du inte kommer med bil.

Elminibuss

Det enklaste och miljövänligaste sättet är att boka dina resor med vår nya elminibuss. Den rymmer 8 passagerare och går en gång per dag mellan Örnsköldsvik,  Entré Nord i Skuleskogens Nationalpark, Naturum vid Skuleberget, Friluftsbyn samt Entré Syd i Skuleskogens Nationalpark.

Plats på bussen bokas och betalas i appen Freelway, som kan laddas ned gratis till telefonen.

Elbussen är en så kallad anropsstyrd trafik som går enligt tidtabellen om det är någon som bokat plats. Det är också möjligt att skicka en förfrågan om transport till Höga kusten på andra tider än de planerade rutterna. Maila då transport@visitnatradalen.se

Hyr elbil

Vill du ta dig runt på egen hand i Höga Kusten och Nätradalen kan du hyra elbil. Bilen är en BMW i3s med räckvidd på ca 25 mil. Elbilen hämtas i Sidensjö vid Sidensjö handelsbod. Den kan också levereras till förutbestämd plats efter överenskommelse (avgift tillkommer).

Bilen kostar 1 100 kr/dygn att hyra. För bokning och frågor kontakt: Jan Berggren 070 686 86 40 eller transport@visitnatradalen.se

Färja

I Köpmanholmen ligger porten till Höga Kustens skärgård. Härifrån tar du färjan ut till Ulvön, Trysunda och Strängöarna. M/F Ulvön trafikerar sträckan året runt och har förstärkning av M/F Minerva under sommarmånaderna.

Det är möjligt att ta med husdjur och barnvagn på båda båtarna. Tidtabell och biljetter bokar du på M/F Ulvöns hemsida.

Kollektivtrafik

Din tur trafikerar Nätradalen med ett flertal linjer. Sök din resa direkt hos Din Tur.